Theologiai kérdések, gondolatok , irások

A föld teremtése.

web_oldalra.png

blog_5.jpg

A  föld teremtése.

"Kezdetben teremté Isten az eget és a földet." 1Móz 1:1

 

Ez mint ha azt jelentené, hogy az őseredeti kezdetről van szó, Azt lehetne it mondani ,hogy folyamat történt tendencia.Hiszen későb a szentirás napokról üzen több ről is.Pontosan 6 db napról a rend kedvé ért.

"És setétség vala a mélység szinén és az Isten lelke lebeg vala a vizek felet"  1Móz1:2

A bátrabbak ugy vélekednek. A bolygót őseredeti álapotában teljes egészében viz boritota.

Ám hogy ez nem is lehetetlen nézet. Arra a  Nöé szerinti vizözön bemutata állapot a mértékadó .1Móz 7:11

Azt is  mondogatják e bátrabbak hogy az élet valahonan idekerült a földre .Ugy mondják kutatások  álitják ezt.

Hát hogy ne.A vizözön  mentési munkássága ezt ékesen felmutatni látszik. Hiszen a bolygó lakosságának egy része a tudatos létre hozása melet kardoskodik. Ugy tünik nem véletlenül.

1Móz 7:13-14-15-16

 

"Én alkotám a földet és az embert rajta én teremtém. Én terjesztém ki kezemmel az egeket és minden seregoket én álatám ellő." Ésaiás 45:12

Ugy tünik igaza volt Jézus Krisztusnak .Amikor a tudomásunkra hozta hogy sok mondanivalója lene méng számunkra de ell nem hordozhatjuk.

Ugyan is ha jobban megnézük , a fenti igét.  Ésaiás azt mondja, hogy a föld teremtése és az ember létrehozásán kivül. Az univerziomok seregeit is Isten hozta létre. Azzaz kérem az akkori sötét kor embere tudta hogy meg számolhatatlan univerzum van .És  azok nem csak világitó lámpások.

A félreértések és megtévesztő magyarázatok elkerülésének céljából.Azt álitom hogy Ésaiás csak 1.db eget, a föld egét láthatta akoriban. Az ige viszont  sereg menyiségü égre hivatkozik. Jelenlegi ismereteink szerint. Seregnyi univerzum és számolhatatlan bennük lévő bolygó rendelkezik éggel hogy ugy mondjam.És én bizom benne hogy ez vitán felül áll.