Theologiai kérdések, gondolatok ,irások

A kerubok

 

web_oldalra.pngblog_11.png

 

A kerubok.

A kerubok is teremtményei a mindenható Istennek mint  nagyon sok más is a mindenségben.

" Mert benne teremtettet minden  ami van a menyben és a földön. Láthatók és láthatatlanok.Akár királyi székek akár uraságok , akár felyedelemségek. A kár hatalmasságok.Ő átala és ő rá nézve teremttetek." Kollosé 1:16

Azt azomban tuni illik hogy a teremtésük a föld megalkotása ellőt történt.

Az angyalok halhatatlanok. "Mert nem halhatnak többé , mert hasonlók az angyalokhoz."  Lukács 20:36

Azonban nem mindenhatók , és egyáltalán nem is tudhatnak mindent.

"Arról a napról és óráról  pedig senki sem tud.Az ég angyalai sem,  hanem csak az  Atyám egyedül."

 Máté  24:35

Egymás közöt nem házasodhatnak és nics joguk gyermeket nemzeni.

"Mert feltámadáskor nem házasodnak sem férjhez nem mennek.Hanem olyanok lesznek mint a menyben .Isten angyalai."  Máté 22:30

A kérubok szolgálati  formályát ami inkább tekint hető valóságosnak, mint nem. Ésaiás, és Ezékiel prófétáknak volt alkalma  meg figyelni. Amit meg is osztottak, aztán üzeneteikben velünk is.

" És belőle négy lelkes álat formálya tetszék ki, és ez valla az ábrázatjuk. Emberi formályok vala. És mindegyiknek négy orczája vala. És négy szárnya mindegyiknek. És lábaik egyenes lábak, és lábaik talpa mint a borju lábainak talpa. És szikráznak vala mint a simitot  érc szine. Továbbá  emberi kezek valának szárnyaik allat négy oldalon. mind a négy öknek örcái és szárnyai.Szárnyaik  egmás mellé tevén szerkesztve ,nem fordultak meg jártukban. Mindenik az ő orcájának irányába megy vala.

És orcájuk formálya  vala emberi orca, Továbbá oroszlán orca mind a négynek jobb felől  .Bika orca  bal felől. És sas orca hátul. "  Ezkiel  1:5-10

Ezékiel a kéruboknak nevezet lényeket ismertette a felrót versekben .Ők őriző-védő  feladatot végeznek a teremtő  környezetében.

"Vallál felkent oltalmazó kérub .És ugy állatalak, hogy Isten szent hegyén vallál.Tüzes kövek között jártál" Ezékiel 1:28

A biblika theologia  követelményei szerint. Az előadónak  rendelkezésére áll. Az hogy a szentirási alapokra álitot látást .Melynek az a célja, hogy a kijelentéseket Amiket Isten ihletet.  Monitorba álithatók lehessenek. A jobb értelmezés érdekében. Itt metódust (feljegyzést) melékelek. Ez innen kezdve melléklet ként van csatolva.

Tályékoztatom az érdeklődőket , hogy a melékletek tartalmazhatnak történelmi , sőt néprajzi definiciókat és irodalmi információkat is.

A keruboknak nevezet lények az égtályak irányában .Egy felyen négy db orcája van.Elől emberi.Hátul sas.Jobbról oroszlán. Bika pedig balról.Testüket kettő pár tehát négy db szárny gazdagitja. Alattuk pedig emberi kezeket is maguknak tudhatnak.Lábaik egyenesek vagy is nincs térdjük, és és borju patákban végződnek. Ami méng rendkivüli velük kapcsolatosan, hogy Ezékiel próféta szerint.

Egy repülő szerkezet én ha akarnám méng drónnak is nevezhetném. Mozog velük egyszere.A szerkezet ugy viselkedik mint az  ókori  emerek átal emlegetet legendás mindent látó szem. Ezen felül a próféta  számunkra egy nagy horderelyü és komoly információt is tudomásunkra kiván hozni. 

"És amikor járnak vala a lelkes állatok.Járnak vala a kerekek is melletük. És amikor föl emelkednek  valla az álatok a földről föl emelkednek a kerekek is.

Ha azok mentek ezek is mentek vala, és ha azok áltak ezek is áltak vala.A kerekek is meletük.Mert a lelkes álatok lelke vala a kerekekben.:" Ezékiel 1:9

Az én számomra mindenképen nagy horderelyü és fontos információ. Az hogy ezeknek az angyaloknak  vagy is kéruboknak  egy szerkezetben. És nem magukban a lényekben van a lelkük. Az elmélkedés szükségeségének igényével kellene felvetnünk magunknak azt a kérdést. Miért is gyilkolászták egymást halomra a menyben ezek az angyalok vagy kerubok .

Azt tudjuk hogy a mindenség meg alkotásának folyamata a mindenható akaratának megfelelően  zajlot le. 1Móz 1:14 és 34

Azt is tudjuk hogy a kerubok harmad része gyilkos harcot üzott társaival szemben. A háborut elveszitve azonban száüzték őket a földre. Jelenés 12:4     Jelenés 12:7-9

Azt is tudjuk hogy a lázadásuk Isten rendeleteivel szemben . Kétsételenné teszi, hogy az angyalok felyedelme nem tisztelte  teremtőlye tekintélyét és  uralmát. "Az idvesség és a dicsőség és a tisztesség és a hatalom az Uré a mi Istenünké." Jelenés 19:1

De mi lehetett anyira elviselhetetlen az  ell edig példás viselkedésü irdatlan tömegü népség számára . Én ezt a kérdést mindenképen indokoltnak érzem .

Azon kivül hogy vezetőjük uralkodói ambiciót táplál magában. A minek okán nyilt össze csapásban .A vérengzést is válalták saját maguk  és minden követőlyük. Elkerülhetetlenül boritékolt vesztére.

"Távozzatok tőlem ti átkozottak az örök tüzre , amely az ördögnek és az ő angyalainak készittetet."Mété 2:41

Ennek keresése miat. Vesünk egy pilantást ezen igére "Ha azok álnak vala ezek is álnak vala és ha azok fölemelkednek ezek is velük. Mert a lelkes álat lelke van bennük." Ezékiel 10:17 Ahol is .A próféta azt mondja, hogy a forgó kerekekben van a lények kerubok lelke.

Most pedig forduljunk méng egy pilantás erelyéig  e  következő igére is."És formála az Ur Isten az embert a földnek porából És lehelt vala az ő orrába életnek lehelettét. Igy lőn az ember éllő lélekké. 1Mózes 1:7 Ahol is azt adják tudtunkra hogy a teremtő Isten salyát magából lehelt lelket (részt) az emberbe Figyeljük meg  ,hogy az ember kiemelten ugymond (különleges  teremtménye) szándékozott lenni  az Istennek.Az ő fiai közöt.  Hiszen (adománya )maga Isten  lelke

Rá szükséges it mutatni hogy nem elkülönülten mint a kerubok esetében. Ezen felül Isten saját képére  és hasonlatoságát is örökitete . Az ember. Mihez viszonyitva kérdezhetné valaki.Egy olyan lényhez képest akinek egy fejen négy arca van. És az nem az Istenhez hasonlitó. Én azt hiszem ez viszonyitási  alap mindenképen. Tehát hogyan is ál az ember kontra kerub  viszonyulás.  Bizony csak anyira amenyire a számunkra igenis fontos kérdésben. MagaJézus Krisztus foglal áláspontot. "Én mondám Istenek vagytok" János 10:34 Tisztelt olvasó nem lehet az hogy az édeni kertben a bün nélküli ember Adam. Aki a legősib kérub gondjaira bizatott. Ekképen kerülhetet minősitésre. Nem érdekes e? Az hogy amikor a  kérubok felyedelme csabdába csalva lázadásra vette rá. Teremtője a szaporodás  adotságát adományozta e különleges teremtményének Ugyan is mindenképen számitani óhajt rá az Istenek közöt.(Hiszen ki  is jelentete ime az ember olyaná lett mint közülünk egy) Bizony a Sátán csak tudatában lehetet ennek hiszen. Minden áron össze keverte népét az emberel. Óriásokat is nemzettek azok az ember leányainak. Ám az Ur Isten nem fogatta ell azt. Ezért fel is számolta. Ezt a genetikai merényletet. És vizözönnel mosta ell a teremtet föld szinéről .Amihez e merényletnek köze lehetet. És az embert ujfent  kimentve töretlenül és renduletlenül számol vele az Istenek körében. 1Móz 3.6,  1Móz 6:4,  1Móz 7:23

De miféle célja lehet az Ur Istennek az emberrel.Tehetnénk fel a kérdést immár. Miért álitja maga elé  őtt ujra meg ujra. Nézük csak.

"Távoz tőlem Sátán mert meg van irva.Az urat a te Istenedet imád és csak neki szolgálj" Lukács 4:8 Mondta a Krisztus a Sátánnak a( legősib kérubnak) egy vesztegetési kisérlet során. Amikor a Krisztus rámutatot a mi épülésünk érdekében.Ennek az ádáz harcnak   érdemi okára is. És a kérubok velünk szembeni sérelmére is.A kérubok felyedelme és népének harmad része. A mindenható Isten ( Uralkodói-királyi) papi rendjének az ember átalli .Az Isten  előt (Ahol ők a kérubok csak őrzővédők) végzendő szent szolgálatát nem  minősiti kiérdemeltnek. És az embert az Isteni mivoltjára sem tartja alkalmasnak egyáltalán. Hiszen mindenkinek imádnia kell a teremtőt.Amit a sátán nem óhajt. De azon felül mindenkinek szolgálatot szükséges ki utalt  poziciókban végeznie. Erre  szolgálatra hivta fel Krisztust is.  Mint büntelen emberi testben lévő személy. Mutason be imádati  tevékenységet szolgálatot. Amint azt egy papnak szükséges.Arra nem  jogosult részére. Azzaz nem a teremtő Ur Isten. Hanem a kérubok felyedelme előt. "Azért ha te engem imádsz minden a tied lesz." Lulács4:7  "Ti pedig  választot nemzetség királyi papság szent nemzet megtartásra való nép vagytok" 1Péter 2:9

 

Tisztelt olvasó a Sátánnak is nevezet legősibb kérub. A Jézussal szemben a tetten érés jogi tételét kivánta alkalmazni az egész ugy nevezet menyei társadalom árgusan figyelő szemei előt. Ezért  helyt áló nézet  lehet a következő. A kérubok felyedelme és azok akik nemtetszésüknek gyilkos háboruban is kivántak hangot adni. Abból a célból,  hogy mindenható Ur Isten emberrel kapcsolatos terveit meghiusitsák.És ennek okán őt hatalmából elmozditsák. .Gyilkoságokat  követek ell háboruban  népük körében. És a kiskoru Istent az embert..  Meg csüfolták és meg kinozták   (bestiális módon)   nemzet utódait meg ölték és ölik a mai napig. Nyomatékal hirdetem a  papi pozició ellátásának várományosa ciméért "Aki győz fiam lesz nékem"

Tisztelt olvasó hölgyem vagy uram egy meg hurcolt és nyomorgatásnak kitet ,gyermek az ember. Aki abban reménykedik hogy az ő atyja letörli majd az ő könyeit.

 

Most pedig következzen amár emlitet  meléklet tövábbi  igazából érdemi része.

"És lőn az égben viasködás Mihály és az ő angyalai .Viaskodának vala a Sárkányal és a Sárkány is viaskodik vala az ő angyalaival"   Jelenések 12:7 Kérem a meléklet e két tábor . A Mihály féle ,majd  Sátán táborának a teljeség igényének kizárása melet bemutatot felsorolása.

Tehát a Teremtő melet áló kérubok hiányos listálya. "És látám azt a hét angyalt aki , az Isten ellőt ála. És adatik nekik hét trombita." jelenés 8:2 Mikhael, Oriphiel, Zachariel,Annoel,Raphael, Gabriel.

És méng . "És magas kapuja és kőfala vala .Tizen két kapuja és a kapukon tizenkét angyalt" Jelenések21:12 Malchidael,Asmodel,Ambriel,Muriel,Verihiel,Hamoliel, Zuriel, Barbiel,Adnaehiel,Hanael, Combiel, Barchiel.

Akor most a Sátán  pártolói."És az angyalokokat is akik nem tartoták meg fejedelemségüket hanem  elhagyták az ő lakó helyöket" Judás 1:6 Geneinel,Endiel,Amxiel,Azariel,Dirachiel,Seheliel, Amnediel,Ardesiel,Neciel,Adriel,Egibiel,Amutiel,Aziel, Tagriel, Altheniel, Amixiel, Uriel.

Ezeken felül méng a szeráfokat is angyaloknak nevezi a szentirás ezek nem lázadtak fel a Sátánnal.       Ők a szeráfok már  hat db szárnyal rendelkeznekDe szerencsére ezek környezetében már nincsenek forgókerek .És a szeráf is nemest jelent. Ezért gondolhatnánk hogy ezeknek magokon belul van a lelkük.

Az Isten szüntelen dicsőitése (ének karzat) és környezetének meg szentelése tisztitása a feladatuk.